Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η απάτη της δημοκρατίας.



Μεγάλο θέμα έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό στον ευρύτερο αντι-δημοκρατικό χώρο σχετικά με την στάση που πρέπει να κρατήσει ο καθένας μας στις εκλογές. Κι επειδή μας διακρίνει μια χαρακτηριστική τεμπελιά, κανένας δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τον ισχύοντα νόμο. Πολλοί βέβαια το κάνουν σκόπιμα έτσι ώστε να πείσουν τους απέχοντες να προσέλθουν στις κάλπες. Ο εκφοβισμός είναι πάντα ο ίδιος: "Η αποχή ευνοεί τα μεγάλα κόμματα", "το άκυρο δεν είναι λύση", "το λευκό πηγαίνει στον πρώτο" κτλ...

Το περίεργο με όλους αυτούς που παπαγαλίζουν αυτήν την καραμέλα, είναι ότι ΟΛΟΙ τους έχουν μερικώς δίκιο. Ο περίφημος νόμος Παυλόπουλου έχει τόσο ταχυδακτυλουργικά διαμορφώσει τον εκλογικό νόμο, που με κάθε τρόπο ευνοεί το κόμμα που θα έχει ικανοποιητική συσπείρωση και έστω μία παραπάνω ψήφο από το δεύτερο.

Ας εξετάσουμε μία προς μία τις δυνατότητες που είχαμε μέχρι τώρα όλοι εμείς που απαξιώναμε την δημοκρατία:

ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ:

Ο νόμος 3434/2006 στο Αρθρο 1, αναφέρει ρητά ότι «τα λευκά ψηφοδέλτια ΔΕΝ προσμετρούνται στα έγκυρα». Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη διατύπωση στο Φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) της 7ης Φεβρουαρίου 2006, στο οποίο περιγράφεται ο ισχύων εκλογικός νόμος. Οπότε αυτοί που πήγαιναν και ζωγράφιζαν μούντζες για να μην ρίξουν λευκό το οποίο υποτίθεται ότι ευνοεί τον πρώτο, είναι το ίδιο και το αυτό με το να ρίξουν λευκό.

ΑΠΟΧΗ:

ΔΕΝ ισχύουν τα περί διάλυσης της Βουλής αν η αποχή είναι πάνω από 50%. Οπότε οι μέχρι πρότινος ελπίδες αυτών που απαξίωναν την δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες (συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος) περί μεγάλης αποχής με την ελπίδα να θεωρηθούν άκυρες οι εκλογές, ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ! Και μόνο ένας ψηφοφόρος να πάει να ψηφίσει, θα βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 300 βουλευτές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Τα άκυρα και τα λευκά δεν προσμετρούνται στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Το σίγουρο είναι ότι πριμοδοτούν το κόμμα που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό. Αν και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, όπως και ένα λευκό, εκφράζουν διαμαρτυρία ή κάποιο λάθος του ψηφοφόρου που δεν ακολούθησε πιστά όσα λέει ο νόμος για τα ψηφοδέλτια. Όπως και να έχει, η ψήφος αυτού που έριξε λευκό ή άκυρο, είναι δηλαδή μία ψήφος που λογικά δεν θα πήγαινε ποτέ στα κόμματα εξουσίας. Ομως, επειδή δεν καταμετρείται, ουσιαστικά βοηθάει το πρώτο κόμμα να επιτύχει πιο εύκολα τα όρια της αυτοδυναμίας. Σε δεύτερο βαθμό, βοηθά τα υπόλοιπα κόμματα που θα πιάσουν τελικά το πλαφόν του 3%, να εμφανίσουν υψηλότερο ποσοστό, από αυτό που πραγματικά θα είχαν εάν -ιδανικά- ψήφιζαν όλοι οι εκλογείς. Με απλά λόγια, αν τα λευκά προσμετρούνταν στα ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια, θα έριχναν τα ποσοστά των κομμάτων ! Τώρα αυτός που ψηφίζει ΛΕΥΚΟ διαμαρτυρόμενος ενάντια στα κόμματα, στην ουσία ΤΑ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ !

Ο ψηφοφόρος που επιλέγει την αποχή, το κάνει στην Ελλάδα περισσότερο κυρίως γιατί αρνείται να συμμετάσχει στην διαδικασία και λιγότερο γιατί το αμελεί ή αδυνατεί! Όπως και να έχει όμως, για όσους από εμάς αρνούμασταν τόσα χρόνια να προσέλθουμε σε αυτή τη γελοία διαδικασία για ιδεολογικούς λόγους, ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν μπορούμε να ελπίζουμε πλέον σε αποχή άνω του 50% και ακύρωση των εκλογών. Αλλά έτσι κι αλλιώς τα κομματόσκυλα στην Ελλάδα είναι πάνω από το 50%, οπότε στην πραγματικότητα ουδέποτε μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Για να είμαστε δίκαιοι όμως θα πρέπει να αναφέρουμε και τις επιπτώσεις της αποχής, οι οποίες περιορίζονται απλώς στην συρρίκνωση του εκλογικού σώματος με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν τα ποσοστά των κομμάτων. Αν δηλαδή το πρώτο κόμμα πάρει μόνο το 15% από το σύνολο του εκλογικού σώματος, τότε, με αποχή στο 50% το ποσοστό του πάει στο 30%! και αν έχουμε και 20% λευκά/άκυρα από αυτούς που ψήφισαν, τότε βγαίνει με αυτοδυναμία. Αυτό όμως συνέβαινε ανέκαθεν.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Το δημοκρατικό καθεστώς, ύστερα από 38 χρόνια επιβολής κατάφερε να βρει την απάτη πλήρους καθιέρωσής του. Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Όσο ο λαός κοιμάται και δεν προσφεύγει σε πιο άμεσες αντιδημοκρατικές λύσεις, τόσο θα συνεχίζεται το μαρτύριό μας. Εγώ προσωπικά θα συνεχίσω την ιδεολογική αποχή από κάθε δημοκρατική διαδικασία, όπως κάνω εδώ και τόσα χρόνια. Αλλά θα μπορούσαμε όλες μαζί οι αντιδημοκρατικές εθνικιστικές δυνάμεις να κάνουμε ένα ανέξοδο γκάλοπ: Έτσι κι αλλιώς ως μέλη αυτής της μπανανίας υφιστάμεθα το μαρτύριο, οπότε γιατί να μην επιλέξουμε να ψηφίσουμε κάτι αδύναμο και ακίνδυνο ώστε να καταμετρηθούμε κιόλας. Αν εξαιρέσουμε τα κόμματα του Σόρος (ΑΝΤΑΣΡΥΑ, ΟΑΚΚΕ κτλ), στις τελευταίες εκλογές υπήρχαν κόμματα με 8 ψήφους (Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη, Παλαιά Δημοκρατία, ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) και πολλά ακόμα με λιγότερες από 1000 ψήφους. Αν έχουμε πληροφορίες ότι κάποιο από αυτά θα ξανακατέβει φέτος, μπορούμε να συννενοηθούμε όλοι μαζί και να ανεβάσουμε την προσέλευση (μειώνοντας τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων) ενώ συγχρόνως θα χαρεί κάποιος φουκαράς με ψήφους που δεν του αναλογούν κι εμείς θα μετρηθούμε ώστε να δούμε την δύναμή μας. Τέτοιες πρακτικές εφαρμόζονται από διάφορες κοινωνικές και φυλετικές ομάδες στην Ελλάδα (αυτοπροσδιοριζόμενοι "Τούρκοι" στην Θράκη, γύφτοι κτλ) και έχουν θεαματικά αποτελέσματα.

Το ενδεχόμενο να μπει στην βουλή ένας τέτοιος γραφικός είναι πολύ μικρό, αλλά και να επιτευχθεί, έτσι κι αλλιώς οι υπόλοιποι καραγκιόζηδες δεν είναι καλύτεροι. Οπότε μικρό το κακό.

Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να συννενοηθούμε μέσω e-mail και από στόμα σε στόμα έτσι ώστε να μην ρίξουν σύρμα και άλλοι και μας χαλάσουν την καταμέτρηση.

Θα σταλούν σύντομα e-mail και θα οργανωθεί κάτι.
ΑΝΑΤΕΛΛΟΥΣΑ ΕΥΡΩΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου