Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

H GOLDMAN SACHS KΑΙ ΤΟ GAY LOBBY

Στη σύγχρονη Ελλάδα η υπάρχουσα αντίληψη είναι ό,τι η αριστερά και τα διάφορα κινήματα της "Νέας Αριστεράς" μάχονται εναντίον του τραπεζικού συστήματος και της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής ελίτ. Διαβάζοντας όμως το πιο κάτω κείμενο θα καταλάβετε ότι σε ιδεολογικό επίπεδο οι νεοχιππηδες κινηματίες και η παγκόσμια διακυβέρνηση των μεταπρατών τοκογλύφων έχουν περισσότερα κοινά μεταξύ τους παρά διαφορές. Οι μάσκες επιτέλους πέφτουν και οι έχοντες γνώση, λογική και νου θα καταλαβούν οτι το παιχνίδι είναι στημένο, αφού και οι δύο ομάδες, φαινομενικά αντίπαλες, ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη!
 

Goldman Sachs y el Lobby Gay (το αρχικό κείμενο στα ισπανικά)

"Το να κηρύτεις μεταξύ των πιστών σου ,σπάνια στην πολιτική μπορεί να σου φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Οι πολιτικοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ό,τι είναι πιο ώφέλιμο να ξεκινήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία πείθοντας τους αναποφάσιστους ψηοφόρους ,παρά τους ήδη υπάρχοντες πίστους οπαδούς τους, οι οποίοι έτσι και αλλιώς είναι δικοί τους.Αυτή η προσέγγιση έκτισε τις πιο παράξενες συμμαχίες στο χώρο των media. O Lloyd Blankfein υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχο ,της Goldman Sachs, μιας τράπεζας που έχει ταυτιστεί με τους κακούς της κρίσης ,έγινε το νέο πρόσωπο της εκστρατείας για τους γάμους των gay στις ΗΠΑ! Η Human Rights Campaign (HRC) είναι μια παλαίμαχος μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ), η οποία επι τρείς δεκαετίες παλεύει για το δικαίωμα των γάμων των ομοφυλοφίλων, και έχει εξαπολύσει επιθέσεις σ'όσα δημόσια πρόσωπα δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα του γάμου μεταξύ των gay.


O Lloyd Blankfein, ο οποίος απο το 2006 είναι στα ηνία της Goldman Sachs, ήταν στο στόχαστρο τόσων των απλών πολιτών, όσων και μεταξύ των νομοθετών (βουλευτών και γερουσιαστών) απο το 2008 ,απο τότε που ξέσπασε η κρίση, εμφανίζεται , φορώντας ένα απλό λευκό πουκάμισο, σε μια διαφημιστική εστρατεία προώθησης του δικαίωματος του γαμου μεταξύ ομοφυλοφίλων ,που αφού πρώτα πείς το όνομά σου και την επαγγελματική σου ιδιότητα αφήνεις ενα μήνυμα διάρκειας περίπου 32 δευτερολέπτων, να δηλώνει: "Υποστηρίζω τα ίσα δικαιώματα στον γάμο. Οι αμερικάνικες εταιρίες γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό ό,τι η ισότητα (equality) κάνει καλό στις επιχειρήσεις. Κατόπιν ακολουθεί ένα μουσικό φίλμ με το κλασσικό happy end ,το οποίο κλείνει με μια χαμογελαστή νεαρή διοικητικό στέλεχος να δηλώνει: "Ο γάμος είναι αγάπη, οικογένεια, δέσμευση". Και η διαφήμιση κλείνει μ' ένα μήνυμα απο τον Blankfein που καλεί τους αμερικανούς πολίτες να υποστηρίξουν τον γάμο των ομοφυλοφίλων!

Ο Blankfein είναι ο πρώτος τραπεζίτης που εμφανίζεται σε εκστρατεία αυτού του είδους, τέτοιου είδους εκστρατείες για τα δικαιώματα των gay, ήταν μέχρι πρότινος "αποοκλειστικότητα" της βιομηχανίας του θεάματος. Πριν η ΗRC είχε καταφέρει να πείσει να εμφανιστούν σε ανάλογες εκστρατείες για τα δικαιώματα των gay η Barbara Bush, κόρη του αμερικανού προέδρου George W. Bush και ο Steve Tisch πρόεδρος της κορυφαίας ομάδας american football, Giants!

Παρόλο λοιπόν την "μάτσο" εικόνα που έχει ο κόσμος γαια τα διευθυντικά στελέχη των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και πολυεθνικών , τους οποίους φαντασιώνεται ότι μιλούν για τις κατακτήσεις τους στο αντίθετο φύλο, το βράδυ στις ιδιωτικές τους λέσχες, (private clubs) , είναι εταιρείες όπως η Goldman Sachs που έπεισαν να νομοθετηθεί η ισότητα μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου ακόμα και η χρηματοδότηση εγχείρησης αλλαγής φύλου απο τις ασφαλιστικές εταιρίες. Ένας άλλος χρηματοπιστωτικός όμιλος που προχώρησε σε τέτοιου είδους ασφαλιστικές παροχές σε gay εργαζόμενους της, ειναι μια απο τις θυγατρικές της Βarclay το 2010, για να την μιμηθούν αργότερα η Morgan Stanley, η Citygroup και η HSBC! Αυτές οι ενέργειες ερμηνεύονται σαν μια προσπάθεια των μεγάλων εταιρείων ,τραπεζικών και μή, να προσελκύσουν άτομα ομοφυλόφιλου σεξουαλικού προσανατολισμού (sic) με εξαιρετικές ικανότητες να εργασθούν στις εταιρίες αυτές."

Ορισμένες διαπιστώσεις , τα μεγάλια πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ ,όπως το Harvard, Stanford, Princeton κ.ά . έχουν αλλωθεί απο το ρεύμα της Νέας Αριστεράς με κύριο εκπρόσωπο την "Σχολή της Φρανκφούρτης (οι εβραϊκής καταγωγής ,νεοαριστεροί διανοόυμενοι της συγκεκριμένης τάσης εγκατάλειψαν την Γερμανία μετα την άνοδο του Χίτλερ για να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ, οι πλείστοι εξ'αυτών, και κάποιοι στην Μ.Βρετανία). Η Νέα Αριστερά απορρίπτει την ένοπλη επανάσταση για την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού που πρεσβεύει ο ορθόδοξος μαρξισμός-λενινισμός, πιστεύοντας ό,τι ο αντικειμενικός τους σκοπός θα επιτευχθεί μέσω της μετάλλαξης της αστοκαπιταλιστικής κοινωνίας σε σοσιαλιστική, με ειρηνικές μεθόδους. Χρησιμοποιόύν για την επίτευξη του σκοπού τους διάφορες επιστήμες και ψευδοεπιστήμες, όπως κοινωνιολογία και κοινωνική μηχανική (social engineering), ψυχολογία, κοινωνική ανθρωπολογία κ.ά. Tα κινήματα των beatniks και μετέπειτα των hippies, που ξεκίνησαν απο τις ΗΠΑ, ήσαν στην πραγματικότητα κατασκεύασματα της CIA. Πλείστοι που συμμετείχαν στα κινήματα αυτά, κατέλαβαν αργότερα μεγάλες θέσεις στα πανεπιστήμια, σε μεγάλες τράπεζες και πολυεθνικές και κυρίως στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ αλλά και της Δ.Ευρώπης!   
                                                                                    
              
                                                             το εν λόγω βίντεο

   Οι υποτιθέμενοι αντίπαλοι τους, νεοσυντηρητικοί, που πρωτοεμφανίστηκαν επι προεδρίας Ρήγκαν για να εδραιωθούν στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, προέρχονται απο το κίνημα της Νέας Αριστεράς και τον Τροτσκισμό. Ακόμα και οι νεόκοποι υποστηρικτές του Δυτικού πολιτισμού ,όπως ο Χαντιγκτον και ο ανθρωπολόγος Λέβι-Στρώς, πόυ μιλούν για σύγκρουση πολιτισμών, προέρχονται ιδεολογικά απο την Νέα Αριστερά! Το κίνημα της "πολιτικής ορθότητας" δημιούργηθηκε μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής μηχανικής. Όλοι αυτοί απο "ειρηνοποιούς" φιλελεύθερους μέχρι γεράκια νεοσυντηρητικούς συμφωνούν οτι χώρες με παραδοσιακές δόμες ή χώρες που αρνούνται να δεχθούν τον μεταμοντερνισμό πρέπει να υποταχθούν με την βία (βλ. Σερβία, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Ιράν κ.α.)! Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η νέα θρησκεία των αγορών, και οι κήρυκες της νέας αυτής θρήσκειας ομοιάζουν σε ζήλο με τους πουριτανούς ιεροκήρυκες του 17ου αιώνα.
 


Κλείνω με μια προσωπική διαπίστευση, αυτά τα ψευτοιδεολογήματα βρήκαν μεγαλύτερη ανταπόκριση στην προτεσταντική Αμερική και Βόρεια Ευρώπη και λιγότερη στην καθολική ,πιο παραδοσιακή Νότια Ευρώπη και ελάχιστη έως καθόλου στον ορθόδοξο ανατολικοσλαβικό κόσμο!
Το άνωθι κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε στον:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου