Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Λουκάς Σταύρου :Το χαρτί του ρωσικού παράγοντα


Λουκάς Σταύρου :Το χαρτί του ρωσικού παράγοντα

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα


Όπως ανέφερα και στην ψεσινή ανακοίνωση μου στο ΡΙΚ , η μόνη απάντηση στη τρόικα και στη Γερμανία , στην προσπάθεια τους να απομονώσουν οικονομικά την Κύπρο και να αναγκάσουν τους Ρώσους να εγκαταλείψουν κάθε σχέση με το νησί , θα ήταν να συζητήσουμε άμεσα με την Ρωσία το θέμα της παραχώρησης επί ενοικίου , δυνατότητας ελλιμενισμού του πολεμικού της στόλου .
Θεωρώ πως η αδράνεια του πολιτικού κατεστημένου μπροστά στην επίθεση που δέχεται η Κύπρος από την τρόικα και την Γερμανία συνηγορεί τόσο με την απόφαση τους να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ όσο και να παραδώσουν την πατρίδα μας στην επικυριαρχία του Ισραήλ. 
Οι συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής θα είναι άκρως αρνητικές για την Κύπρο. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε τουρκική κατοχή στο βορρά και εβραϊκή κατοχή στο νότο με την συνδρομή των εγγλέζων κατακτητών. 
Στα πλαίσια της πολυδιάστατης και απρόβλεπτης εξωτερικής πολιτικής και της ορθής εκτίμησης των παροντικών δεδομένων και των κινδύνων που ελλοχεύουν για την πατρίδα και το έθνος , η εμπλοκή του ρωσικού παράγοντα στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με έδρα την Κύπρο θα ωφελήσει την πατρίδα. 
Διότι πρώτο θα βοηθήσει στην προσπάθεια επιστροφής σε εθνικό νόμισμα .
Θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της άμυνας μας και συγκεκριμένα της αεράμυνας μας με την εγκατάσταση των εξελιγμένων αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 στα πλαίσια του ενιαίου στρατού με την Ελλάδα που εμείς προτείνουμε. 
Θα συμβάλει στην ακύρωση των νατοϊκών σχεδίων περί εγκατάστασης νατοϊκής δύναμης στο νησί προς αντικατάσταση της δυνάμεως των Ηνωμένων Εθνών. 
Θα ενισχύσει τις προσπάθειες μας για την κατάργηση των αγγλικών βάσεων.
Θα ενισχύσει την ασφάλεια μας προς εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της ΑΟΖ μας. 
Θα βοηθήσει στον διπλωματικό μας αγώνα για επανατοποθέτηση του κυπριακού στην βάση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της απελευθέρωσης .

Αν ο λαός δώσει δύναμη στο Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ , έχουμε την γνώση και την αποφασιστικότητα να αλλάξουμε πορεία και να οδηγήσουμε την Κύπρο στην ανάπτυξη , την πρόοδο , την απελευθέρωση και την κοινωνική δικαιοσύνη που θα εδράζεται σε νέους θεσμούς που θα δίνουν την εξουσία στις δυνάμεις της εργασίας και της δημιουργίας.

Λουκάς Σταύρου 
υποψήφιος πρόεδρος κυπριακής “δημοκρατίας”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου