Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αλληλεγγύη στον Βρεττανό Παλαιοκαθολικό επίσκοπο Richard Williamson

Ο Σεβασμιότατος Παλαιοκαθολικός επίσκοπος Richard Williamson
Πληροφορηθήκαμε ότι ο Βρετανός Παλαιολοκαθολικός επίσκοπος Richard Williamson έχει πλέον διαγραφεί από την "Κοινωνία του Αγίου Πίου Θ' " εξαιτίας των δηλώσεων που είχε κάνει στην σουηδική κρατική τηλεόραση με την οποία θεωρούσε το "Ολοκαύτωμα" των Εβραίων κατά των Β΄ΠΠ   ως μύθο. Αυτή του η δήλωση , τον έφερε στην επικαιρότητα και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την οργή διαφορών εβραϊκών οργανώσεων ,οι οποίοι ζήτησαν από τον Πάπα Βενέδικτο να καταδικάσει τον αντισημιτισμό και όποιες αντιεβραϊκές τάσεις υπάρχουν ακόμα στις τάξεις του κλήρου και των πιστών της καθολικής εκκλησίας.
Η "Κοινωνία του Αγίου Πίου Θ" " (Fratern;itas Sacerdotalis Sancti Pii X) ιδρύθηκε το 1969 από τον Γάλλο επίσκοπο Μarcel Lefebvre (1905-1991) ως μια αντίδραση απέναντι στο πνεύμα της νεωτερικότητας που υιοθέτησε το Βατικανό. 
Η εν λόγω αδελφότητα έχει στις τάξεις της χιλιάδες Γάλλους μοναρχικούς , εθνικιστές και φασίστες, και ήταν αυτή που ετόλμησε να κηδέψει τον Γάλλο αναθεωρητή ιστορικό Μωρίς Μπαρντές, έκρυβε επί σειρά ετών τον Γάλλο εφημέριο της Γαλλικής Μεραρχίας των Waffen SS "Καρλομάγνος" Ζαν Μαγιόλ και τελούσε επιμνημόσυνη δέηση για τον ηγέτη της Ισπανικής Φάλαγγας Χοσέ Αντόνιο Πρίμο Ντε Ριβέρα και τον Γάλλο εθνικιστή -ακτιβιστή Σεμπαστιέν Ντεζιέ.
Πριν από δύο χρόνια ο πάπας Βενέδικτος σε μια δήθεν συντηρητική στροφή έκανε άρση του αφορισμού της παλαιοκαθολικής αδελφότητας. Τότε ακριβώς ο Βρετανός παλαιοκαθολικός ιερωμένος έκανε τις δηλώσεις περί σιωνισμού και "ολοκαυτώματος" . Από τότε δεχόταν πιέσεις τόσο από το Βατικανό όσο και από την παλαιοκαθολική αδελφότητα (η οποία πρέπει να δέχθηκε σθεναρές πιέσεις από τους σιωνιστές) να ζητήσει συγνώμη για τις "εμπρηστικές" του δηλώσεις. Ο Επίσκοπος Richard Williamson τιμώντας το σχήμα του όμως παραμένει ακλόνητος στις θέσεις του!
Πιστεύουμε ότι όλο το φάσμα του χώρου από ριζοσπαστική δεξιά μέχρι τους εθνικομπολσεβίκους και εθνικοαναρχικούς αλλά και όσοι σύντροφοι είναι παγανιστές ,πρέπει να συμπαρασταθούμε στον σεβασμιότατο Richard Williamson .
Και θα κλείσουμε με μια αναπόφευκτη σύγκριση ,μεταξύ του επισκόπου Williamson και κάποιων "Ελλήνων" "ιεραρχών" (κάποιοι εξ'αυτών το έπαιζαν και υπερπατριώτες) που καταδίκασαν τον φυλετισμό ,τον ρατσισμό και την ξενοφοβία υιοθετώντας έτσι νεωτερικές και οικουμενιστικές αντιλήψεις!
Πηγές:
Κόκκινος Ουρανός
Μαύρος Κρίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου